top of page

Olemme mukana Iitin Käy kotihin tapahtumassa 3.9.

18. elok. 2022

Käy kotihin on hauska, paljon hyvää mieltä tuonut tapahtuma, jonka puitteissa vaihtuva joukko Iittiläisiä koteja avaa ovensa yhden lauantai-iltapäivän ajaksi.

Tapahtuman liput ja muiden (vielä salaisten) kohteiden kartan saa tapahtuma-aamuna Iitin Maatilatorilta. Sen verran voinemme vinkata, jotta aivan ihania ja upeasti erilaisia koteja ja kohteita mukaan on tulossa.

Vanhalla maatilalla viljelyn uudelleen aloittaminen ja ympäristön sekä rakennusten kunnostaminen on melkoinen seikkailu. Vaikka joka puolella meillä projekteja ja puuhaa riittää vielä pitkäksi aikaa, pisimmälle ollaan päästy v.1890 rakennetun hirsisen päärakennuksen sisätilojen kanssa.

Monet teistä ovatkin kyselleet laitteluidemme vaiheista ja yhtälailla ollaan käyty arvokkaita keskusteluita moniin teidän kokemuksiin, kohteisiin ja unelmiin liittyen.

Kiitoksena kaikista arvokkaista vinkeistä ja tuesta mitä olemme itse saaneet, tuntui sopivalta lähteä mukaan tähän tapahtumaan.

Omalta osaltamme ilo tavata tapahtuman myötä sekä mahdollisuuksien mukaan kertoilla maallemuuttomme, maatilan ja vanhan talomme remonttien vaiheista; Vastata kiinnostuneiden ohikulkijoiden kysymyksiin, mitä projekteissamme onkaan aikaan saatu. Itse vastaamme, että aikaan on saatu Koti. Koti, jossa yhdistyy lapsiperheen ja arjen toimivuus sekä toivon mukaan myös vanhan talon alkuperäinen tunnelma. Lisäksi osa tiloista on tehty soveltuvaksi myös maatilan majoittujien ja asiakkaiden käyttöön.

Remontoinnin periaatteissa kierrätys, käsityö, ekologisuus ja talon hengittävyys ovat olleet arvoja. Yhtälailla estetiikka on osa hyvinvointia sekä perinnehuonekalut ja tapetit talon historiaa. Samalla tämän ajan tekniikka sekä terveet ja eristävät rakenteet tuovat arkeen oman mukavuutensa.

Siispä lämpimästi tervetuloa te, keitä kotien laitto kiinnostaa.

5€ liput ja kartat Iitin Maatilatori lta 3.9. klo 11.30 alkaen ja siitä kierrokselle klo 12 alkaen.

Tapahtuman ajan tilalla pop up -kahvila sekä myynnissä satokauden tuotteita ja käsityöitä.

bottom of page