NOUDA TILAPUODISTA

Ihanat ja herkulliset luomumansikkamme saat suoraan tilaltamme. Tilavierailun myötä pääset näkemään ruokasi alkuperän ja saat muiston kesäretkestä, jota kelpaa talven mittaan marjoja syödessä muistella.

 

500g rasioissa mansikoita on saatavilla koko satokauden ajan. 5 kg laatikoita varaamalla etukäteen saat tarvitsemasi määrän herkullisia, tuoreita luomumarjoja. Olemme keränneet marjat sinulle yleensä samana aamuna valmiiksi viiden kilon laatikoihin. Poiminnan jälkeen ne  säilytetään kylmiössä noutoosi asti.


Marjojen yhteistoimituksia teemme ruokapiireille, Reko-jakoihin sekä pääkaupunkiseudulle yhteistoimituksena. Niiden ennakkovaraus on sivulta jälleenmyynti.
 

Strawberries_edited_edited.jpg
Mukulantila7.jpg

ITSEPOIMINTA

Itsepoimintaan varattuina päivinä pääset keräämään marjasi myös itse. Itsepoimittuna kilohinta on hieman edullisempi ja kaupan päälle saat hetken puhtaan luonnon rauhasta nauttien. Meiltä saat lainaksi poimintavakat ja kotikuljetukseen annamme pahvilaatikot. Varaathan myös itsepoiminta-ajan tekstarilla tai soittamalla nro. 040-5487818, niin tiedämme varata sinulle marjaisimmat penkit. 

 

Usein kysyttyä

Milloin satokausi alkaa / loppuu?


Satokausi alkaa yleensä noin 4-5 viikkoa ensimmäisten kukkien ilmaantumisesta. Mitä kesäisempiä ilmat ovat, sitä nopeammin sato kypsyy. Satokauden pituus vaihtelee myöskin säiden mukaan parista-kolmesta viikosta n. puoleentoista kuukauteen. Kesä 2021 oli poikkeuksellisen lämmin. Sato alkoi erittäin aikaisin ja satokausi myös päätyi tavanomaista aikaisemmin. 5 kg laatikoiden saatavuus on parhaimmillaan satokauden keskellä. Satokauden etenemisestä kerrotaan tilamme sosiaalisen median sivuilla sekä näiden nettisivujen ajankohtaista -välilehdellä.
Voinko maksaa ostokset pankkikortilla?


Tilalla on käytössä maksupääte, joten kortilla maksaminen onnistuu vaivatta.
Mikä lajike sopii tuoreena syötäväksi tai säilöntään. Voiko ostamaansa lajikeen valita?


Viljelyssämme olevat lajikkeet (Polka, Bounty ja Valotar sekä kesästä 2022 alkaen Lumotar) on valittu niin, että ne kaikki sopivat hyvin sekä tuoreena syötäväksi että säilöntään. Lajikkeiden välillä eroja on lähinnä kypsymisen ajankohdassa ja muissa kasvuominaisuuksissa. Mauissa sekä ulkonäössä on vain hyvin pieniä vivahde-eroja. Pääsääntöisesti keräämme ja myymme sitä mansikkalajiketta, joka on siinä vaiheessa kesää kypsää. Jos tietty lajike on sinulle erityisen tärkeä, ilmoita siitä etukäteen. Lajikkeista Polka ja Valotar kypsyvät ensin ja Bounty viimeisenä.
Mitä mansikat maksavat?


Luomumansikoiden hinnat 2021 Tilapuodista noudettuna olivat: 55e/ 5kg (11e/kg) 10e/ 500g rasia 5e/ 250 rasia Itsepoimittuna 9e/kg

Reko- ja ruokapiirijaoissa sekä muissa yhteistoimituksissa hinnat sisältävät toimituksen. Ne ovat 60e/5kg, 11e/500g ja 6e/250g Kaikki hinnat sisältävät alv 14%. Kesän 2022 hinnasto julkaistaan kevään 2022 aikana luomumansikoiden hintatasoa ja viljelykustannuksia mukaillen.
Mihin kellonaikaan voin tulla, jos olen varannut ajan itsepoimintapäivään?


Voit tulla mihin aikaan vaan itsepoimintapäivän aukioloaikojen puitteissa. Varaathan paikkasi myös itsepoimintaan.
Kuinka paljon mansikoita on vielä jäljellä?


Mansikoiden kypsymistahti on paljon säästä kiinni. Kesän 2021 kukinta-ajan ja marjojen kypsymisajan helteet vaikuttivat siihen, että marjalajikkeet kypsyivät erittäin lyhyellä aikavälillä. Erittäin suuren kysynnän myötä kaikki sato päättyi kuitenkin hyviin koteihin ja jo heinäkuun toisen viikon lopulla. Luomumansikkatiloille tyypilliseen tapaan vaikuttaa siltä, että myös meillä tullaan jatkossakin suurin osa sadosta myymään ennakkovarausten perusteella. Ajantasaisimmat satokauden kuulumiset päivitämme facebook:n ja Instagramiin. Kesän 2022 varauksen voit jättää ennakkovarausten lomakkeella.

Mukulan luomutila_valk.png

Keräämään tänne kysymyksiä, jotka ovat mietityttäneet asiakkaitamme. Mikäli et löydä täältä vastausta niin olethan meihin yhteydessä.