top of page

Kesätöitä 2023

17. maalisk. 2023

Kesätöitä mansikoiden poiminnassa, hoidossa, pakkauksessa ja myynnissä

On ilomme tarjota töitä jälleen kesällä 2023. Ensisijaisesti haemme paikallisia aikuisia sekä nuoria omin kyydein.

Työpaikat täytetään sopivien henkilöiden löydyttyä.

Avoinna olevia paikkoja on seuraavissa tehtävissä.
- Mansikoiden poiminta (näitä vielä muutama)
- Rivivälien leikkuu (1-2 hlö yhdistettynä poimintatyöhön)
- Mansikoiden lajittelu ja myynti tilapuodissa (1-2 hlö yhdistettynä poimintatyöhön)
- Mansikoiden kitkeminen (tätä 15.5-15.9 välillä poislukien satokausi)

Mansikoiden poiminta helppoa ja perehdytyksellämme hyvin opittavaa. Työtä saa tehdä väljästi omiin ajatuksiin keskittyen ja usein kauniista kesäaamuista nauttien. Täyttyvät marjakorit palkitsevat kerääjänsä.

Motivaatio ja keskittyminen ahkeraan työntekoon, liikunnallisuus ja sinnikkyys poiminta-asennossa sekä näppäryys ovat tärkeimpiä erinomaisen marjanpoimijan ominaisuuksia.

Arvostamme työntekijöitä ja mukavaa työyhteisöämme. Siksi panostamme mahdollisimman hyviin työolosuhteisiin, perehdytykseen ja työtiimimme hyvää tunnelmaan. Palkkauksessa ja työehdoissa käytämme maaseutuelinkeinojen TES:ä tuntipalkalla.

Toivomme, että työskentely kanssamme on mukavaa ja sitävastoin iloiseen joukkoomme löytää lisää työhön sitoutuneita ja ahkeria tekijöitä.

Töitä riittää kesällä 2023 se aikaväli kun mansikoita säiden mukaisesti kypsyy. Käytännössä työt alkavat noin juhannuksen jälkeen - heinäkuun alussa. Töitä riittää noin 3-5 viikkoa. Poikkeuksellisena kesänä töitä voi lyhimmillään olla 2 viikkoa tai pisimmillään 6 viikkoa. Oman työjakson pituuteen voit esittää myös toiveita ennalta.

Työpäivät alkavat aamuisin klo 6 ja poimintaa on sadon kypsymisen mukaan 4-7,5 tuntia/päivässä. Yleensä nuorimmilla henkilöillä päivät ovat lyhyimpiä ja aikuisilla pisimpiä, tai kuten yhdessä sovitaan. Työpäiviä on pääsääntöisesti ma-la välillä 5pv/vk. Töiden ajankohdat ja työvuorolista tarkennetaan aina mahdollisimman pian, kun ne kauden edetessä selviävät. Niihinkin voit esittää toiveita ennalta.

Haussamme on Suomessa jo olevia ja mielellään paikallisesti asuvia ja omin kyydein liikkuvia henkilöitä. Tarvittaessa muutamille on mahdollisuus majoitukseen.

Poimintatyön lisäksi tarjolla on 1-2 henkilölle töitä rivivälien ruohonleikkuussa sekä 1-2 henkilölle mansikoiden lajittelussa ja pakkauksessa. Poimintasesongin lisäksi tarjoamme touko-syyskuun välillä töitä myös mansikkamaan hoidon tehtävissä, kuten kitkennässä. Mikäli olet kiinnostunut vain tai lisäksi näistä muista töistä, voit niitäkin hakea.

Tässä vielä viime vuonna meillä työskennelleen Elisan kuvaus työstentelystä maatilallamme:
"Mukulan tila on ihastuttava paikka työskennellä, olin siellä töissä kesällä 2022. Työtehtäviini kuului taimien istutus, sadonkorjuu sekä kitkentä. Työ voi olla ajoittain fyysisesti raskasta erityisesti kuumuuden takia, joten työt on hyvä aloittaa mahdollisimman aikaisin aamulla. Isäntäperhe on välittävä ja arvostaa suuresti kaikkien työpanosta, parhaimpina päivinä paikalla on touhuamassa kolmekin sukupolvea. He pitävät työntekijöistään hyvää huolta ja heiltä on myös mahdollista lainata varusteita vaihteleviin sääolosuhteisiin. Työilmapiiri on iloinen, innostava ja joustava, joten työnteko on miellyttävää pitkiltäkin tuntuvien päivien keskellä. Mukulan tila sijaitsee keskellä kauniita maalaismaisemia. Tulin itse kauempaa, joten sain asua pihapiirin mökissä pientä vuokraa vastaan. Lähettyvillä on myös hyviä uintipaikkoja, johon minulla oli tapana pyöräillä virkistäytymään työpäivän päätteeksi. Voin lämpimästi suositella työskentelyä Mukulan tilalla, jos haluat olla osana rehellistä ja ystävällistä työyhteisöä, nautit ulkona työskentelystä etkä pelkää aikaisia aamuja ja fyysisesti haastavaa työtä (siihenkin tottuu, kunhan muistaa liikkua ja venytellä tarpeeksi)."
Paikat täytetään sitä mukaa, kun sopivia henkilöitä löytyy.

Ole siis rohkeasti yhteyksissä vaikkapa sähköpostilla tai soitellen niin jutellaan lisää miltä kuulostaa.
info@mukulantila.fi

We are not hiring people from abroad, thank you.

bottom of page