top of page

LUOMUMANSIKAT

Luomumansikoidemme terveellisyys ja monien hämmästelemä erittäin herkullinen maku ovat peräisin aidosti hyvinvoivasta ja ravinteekkaasta maaperästä, puhtaan luonnon keskeltä, Suomen valoisan kesätaivaan alta ja puhtaasta lähdevedestämme. Kuulumalla luomun valvontajärjestelmään osoitamme myös sertifikaatilla, miten luomutuotannon periaatteet ja sinulle kasvattamiemme marjojen puhtaus ovat meille kunnia-asia.

Yhdistelmä marjojen puhtautta ja laatua tulee paljon ennakoinnista: Maaperän hyvästä kunnosta, laadukkaista luomutaimista, tavanomaista ilmavammasta ja harvemmasta kasvustosta, säännöllisestä käsin kitkemisestä ja poiminnan jälkeen käsin lajittelusta. Haluamme ajatella, että ostamalla 1 luokan luomumarjaa, sitä myös saat kaikissa merkityksissään.

1lk:n marjalaatikoihin kelpuutamme vain parhaat marjat.
 

Loppusatoa kohden myyntiin saattaa tulla pieniä määriä 2 lk marjaa sekä laadukkaita mutta pienempiä marjoja hieman edullisemmin. Molemmat sopivat vähemmän tarkalle naposteltavaksi, pakastettavaksi, hilloon, mehuun tai vaikka smoothien joukkoon kantoineen.

Lajikkeitamme ovat Suomen suosituimmat Polka ja Bounty sekä herkullinen uutuus Lumotar. Kaikki lajikkeet käyvät mainiosti sellaisenaan syötäväksi sekä pakastettavaksi.

Tulevaisuudessa suunnittelemme myös muiden marjojen viljelemistä. Kerro ihmeessä, mistä sinä haaveilet.

100% LUOMUA

Luomuviljely on meille kunnia asia. On ilo tuottaa maistuvaa ruokaa puhtaasti ja ympäristön kanssa sopusoinnussa.

Nykyiset mansikkamaamme ovat olleet viimeiset 30 vuotta nurmialueina ja luonnonhoitopeltoina, joissa ei ole käytetty kemiallisia lannoitteita. Luomuvalvontaan siirtyessämme v. 2020 peltomme saivatkin luomustatuksen ilman siirtymäaikaa.  

Luomuviljely on monilta osin palaamista hyviin vanhoihin käytäntöihin, kuten monipuoliseen viljelykiertoon, orgaanisiin lannoitteisiin ja kemikaalittomaan viljelyyn. Viljelykierrossa osalla pelloista viljellään marjoja ja osa “lepää” keräten ravinteita, sitoen hiiltä ja kuohkeuttaen maata monilajisella juuristolla. Elävä ja hyvinvoiva maaperä on kasveille itsessään ravinteikas kasvualualusta, joka luontaisesti tukee kasvien vastustuskykyä ja tuo marjoihin erinomaisen aromikkaan maun.

Luomutilalla rikkakasvit kitketään käsin useaan kertaan kesän aikana ja viljelyn apuna käytetään muita luonnon omia apureita kuten pölyttäjiä. Tuholaisten torjuntaan ja lannoitukseen käytetään vain luomuviljelyyn sopivia keinoja. Painopiste on ennakoinnissa ja kasvien luontaisen hyvinvoinnin tukemisessa.

 

Tavanomaiseen verrattuna noin puolet harvempi yksirivinen kasvusto takaa kasvien tuulettumisen ehkäisten homeita ja muita haasteita. Lyhyenä pidetty rivivälien nurmi lisää myös ilmavuutta ja on mukava kulkea.  

Vetensä mansikkamme saavat puhtaasta maaperästä ja sen täydennyksenä suoraan juurille veden johtavasta tihkukastelusta. Kasteluvesi tulee omasta lähdelammestamme. 

Strawberries_edited.jpg
bottom of page