top of page
haspak 2.jpg

HASKAP

Meillä on ilo ja kunnia tarjota kesästä 2024 alkaen Suomessa vielä uusia, terveellisiä ja maistuvia haskap -marjoja.

 

Haskapit ovat mustikan värisiä, pitkulaisia, soikeita tai epäsäännöllisiä. Niiden maussa voi aistia vivahteita mustikkaa, vadelmaa, luumua tai herukkaa hieman lajikkeen ja kypsyyden mukaan vaihdellen.  

 

Marjat ovat vitamiinirikkaita ja niissä on flavonoideja ainakin kaksi kertaa enemmän kuin metsämustikassa. Eli siis tosi paljon! Marja on tunnettu maailmalla jo pitkään terveellisyydestään ja muutaman vuoden sitä on viljelty myös Euroopassa.

Tämän ja tulevien kesien Haskapit tulevat meille läheiseltä Nirvisten luomutilalta. Siellä pensaat ovat kasvaneet jo useamman vuoden ja tuottavat nyt ensimmäistä reilumpaa satoa. Haskap-marjan pensaita istutetaan tänä keväänä pieni määrä myös omalle pelloillemme, niin pääsette näkemään pensaita myös kasvussaan ja tulevaisuudessa itsepoimimaan.

 

Haskapin virallisia nimiä ovat makeasinikuusama ja erityisesti taimia myydään myös nimellä hunajamarja. Haskap on kuitenkin kansainvälisesti ja nyt myös Suomessa käytetty nimi.

Meiltä Mukulan tilalta kesästä 2024 alkaen

Haskap marjoja saa tuoreena noin kuukauden verran heinäkuun alkupuolelta tai puolesta välistä alkaen. Satokauden käynnistymisestä kerromme vähintäänkin sosiaalisessa mediassa.

 

Haskapeja pääset maistamaan meillä satoaikaan piipahtamalla. Herkutteluun ja maisteluun sopivia rasioita pyritään pitämään saatavilla myös ilman ennakkovarausta. Näitä kannellisia rasioita on 125g, 250g ja 500g koossa. Lisäksi jatkossa myyntiin on tulossa myös mehuja ja muita jalosteita.

 

Haskapia on hyvin saatavissa myös 4 kg laatikoissa esim. pakastusta ajatellen. Yhden tai useamman 4 kg laatikon ostoihin toivomme ennakkovarausta, jotta osaamme varautua kunakin päivänä poimittavaan ja pakattavaan määrään ja kauden kysyntään. Samalla myös sinä tiedät saavasi yhteydenoton, kun marjat parhaimmilleen kypsyvät.

Ennakkovaraajiin ollaan meiltä Mukulan tilalta tekstiviestitse yhteydessä marjojen alkaessa kypsyä. Tällöin pääset vielä vahvistamaan varaamasi määrän sekä sovimme sinulle sopivan noutopäivän täältä meidän tilapuodista. Ennakkovarauksen pääset kätevimmin tekemään nettisivujemme lomakkeella tai tarvittaessa soittamalla.

haspak 1.jpg

Laadukkaita luomumarjoja Nirvisten tilalta

Haskap marjamme tulevat täältä oman Lyöttilän kylämme reunalta Nirvisten luomutilalta. Tällä perinteikkäällä maatilalla on löydetty uusi pääsuunta haskap -marjoista.

 

Marjoja kasvatetaan ja hoidetaan huolella luomuehtojen mukaisesti. Erinomainen laatu, marjojen terveellisyys, toiminnan ekologisuus ja perhetilan sydämellinen arvomaailma yhdistävät meidän molempia tiloja. Tämän pohjalta yhteistyö on luontevasti rakentunut. Ja samalla toivomme, että voimme parhaalla tavalla saada kummankin tilan marjat ja tuotteet mielekkäimmin teille asiakkaille.

 

Nirvisten isäntä Esa tuo marjoja kysynnän mukaan meille Mukulaan. Täällä me puolestaan lajittelemme, pakkaamme ja tarjoamme ne teille sopivasti.

 

Marjojen kasvun ja hoidon vaiheita ja tilan kuulumisia voit seurailla Nirvisten tilan nettisivuilta ja sieltä löytyvistä somelinkeistä.

www.nirvistentila.fi

bottom of page